Haptonomie – Antje Blom

Binnen het Ella-Care team zou ik degene kunnen zijn die jou en je partner begeleid tijdens de zwangerschap. Wat de haptonomische zwangerschapsbegeleiding bijzonder maakt is dat de partner van de zwangere net zo’n belangrijke plaats krijgt als de zwangere zelf. Onder ‘de partner’ versta ik de papa of de andere mama of iemand anders die jij graag bij jouw bevalling aanwezig wilt hebben. Als zwangere leer je hoe je ruimte maakt voor je kindje en hoe je je baby comfortabel in je buik kunt dragen. Als partner leer je hoe je het de zwangere zo prettig mogelijk kan maken, zowel tijdens de zwangerschap als tijdens de bevalling. We bespreken en oefenen allerlei manieren en houdingen waarop jij als partner de zwangere kunt bijstaan.

Het is veel fijner om actief te kunnen assisteren en gidsen tijdens de bevalling dan hulpeloos toe te kijken of zelfs het gevoel te krijgen dat je in de weg loopt. Jullie beiden leren hoe je met het kindje in de buik contact kunt maken. Zo leren jullie het kindje al kennen voordat het geboren is. En andersom natuurlijk: het kindje leert jullie ook al kennen. Ook na de geboorte van het kindje zien wel elkaar weer om de bevalling nog eens door te praten en om te leren hoe je de baby plezierig kunt aanraken en dragen. In alles wat jullie leren is de tast – het voelen – het belangrijkste zintuig. Door jullie handen op een zachte en uitnodigende manier te gebruiken laat je het kindje voelen dat het gewenst is en dat er naar hem of haar wordt uitgekeken.

Iedere even week op woensdagochtend ben ik bij Ella. De praktijk is ook bereikbaar voor mensen die niet of moeilijk kunnen traplopen.

Antje Blom
Haptotherapeut
070 205 78 60
gelukkigvoelen.nl

Scroll naar top