Bekken(bodem) fysiotherapie

Tijdens en de zwangerschap verandert er een heleboel in je lichaam. Niet altijd is je zwangere lijf in staat zich hieraan aan te passen en kunnen er klachten ontstaan rondom het bekken of de bekkenbodem. Je kunt hierdoor moeite hebben met het uitvoeren van taken binnen het gezin, je werk of het beperkt je in hobby’s of bij het sporten. Het bekken fungeert immers als een soort kruispunt bij iedere beweging.
De spieren van de bekkenbodem spelen een belangrijke rol in de ondersteuning van de organen en de controle over de sluitspieren, maar moeten ook goed kunnen ontspannen tijdens het plassen en ontlasten. Een goede ademhaling is hierbij van groot belang, je leert hier meer over tijdens de behandeling.
Ook tijdens en kort na de bevalling kunnen er klachten ontstaan of verergeren. Gelukkig kun je hier ook zelf veel aan doen. Tijdens de zwangerschap of na de bevalling werk je samen met de fysiotherapeut aan je herstel en leer je je lichaam op een optimale manier te gebruiken. Advies over werkhervatting en opbouw van sport activiteiten zijn onderdeel van de begeleiding.
Het herstel na een keizersnede kan ook meer van je vergen dan je vooraf had bedacht, wij geven graag antwoord op vragen over wanneer het weer verstandig is voor jou om bijvoorbeeld weer te tillen, stofzuigen of sporten .

Praktijk voor fysio- en manuele therapie Transvaal
Voor een afspraak:
Tel: 070 312 15 63
fysiotherapietransvaal.nl

Scroll naar boven